Založ si blog

Strašná tragédia na Ukrajine

 Na začiatku chcel by som poďakovať všetkým Slovakom, ktorí vyjadrili podporu ľuďom na Ukrajine.

 Je cielkom možné, že do značnej miery budem opakovať slová iných, ale ani nemôžem mlčať o tragédii, ktorá sa odohráva už tak mnoho dní, kvôli čomu príšlo o život tak veľa nevinných ľudí.

 Hoci píšem tu po prvýkrát, chcem varovať všetkých, aby nikdy v živote nedávali absolútnu moc k dispozícii nedostatočných ľudí, a najmä ľudí s kriminálnou minulosťou –  majúc túto neobmedzenú moc, jednoducho prestavajú byť ľuďmi. Koľko ďalších životov môžu zobrať ľudia, ktorí za každú cenu chcú zostavať pri moci a ďalej okrádať ostatných – vlastný národ. Prosím sa nad tým dobré zamyslieť. Je dobré víditeľný aj silný zahraničný vplyv na tieto všetky udalosti.

 Bohužial, ohľadom tejto situácie na ukrajinskom Internete občas sa objaví mnoho nepravdivej informácie.

 Dovoľte mi, aby som vám pripomenul, že najväčšie masové protesty nepretržite trvajú v Kyjeve cez niekoľko ostatných mesiacov. Počas tejto doby sa demonštrantov na námestí Nezávislosti niekoľkokrát snažili rozohnať prosredníctvom špeciálnych síl „Berkut“ a vojsk ministerstva vnútra.

Tisiíce aktivistov bolo zatkntúych. Obete sú aj na oboch stránach barikad. Cez nekoľko dni na uliciach Kijeva takmer 90 demonštrantov a 20 polcajtov bolo chladnokrvne zabitých. A koľko ich mohlo ešte byť?! Sú tiež mnoho ľudí zranených.

 Díki Bohu, situácia už pomaly sa uspokojuje ale je stále napätá. Opozičné politické sily, občianské aktivisty a tisíce občanov po celej Ukrajine aj naďalej protestujú proti rozhodnutí a činov vlády Viktora Janukovyča. Bývalý prezident Ukrajiny momentálne sa skrýva pred hnevom národa.

 S veľkou úctou, D. Shulha, Ukrajina

Vražda Borisa Nemcova

28.02.2015

V centre Moskvy zastrelili známeho vodcu ruskej opozície Borisa Nemcova. Momentslne policajti hľadajú možných pacháteľov. Vyšetrovanie zatiaľ nemá žiadne údaje o jeho eventuálných vrahov, ruské médiá píšu, že to mohla býť vražda na objednávku. Jeho smrť potvrdil aj znamý ruský opozičník Iľja Jašin. Podľa predbežných údajov, Nemcov dostal 4-6 strelné rany. [...]

Krym sa vráti Ukrajine

10.07.2014

Autonómna republika Krym je neoddeliteľnou súčasťou ukrajinského štátu, takže prítomnosť štátných a politických inštitúcií Ruskej federácie na polostrove v demokratickom svete sa volá jednoducho – okupácia. Tzv. referendum, ktorého výsledkami bolo rozhodnutie o pripojenie Krymu k Ruskej federácie, sa konalo so značným porušením vôľi obyvateľov autonómie a [...]

Či sa opakuje rok 1914? | Joseph S. Nye

12.04.2014

V tomto roku spomíname si na výročie udalosti, ktorá zmenila beh modernej histórii. Prvá svetová vojna zničila asi 20 miliónov ľudí a silno preriedila celú generáciu európskej mládeže. Tato vojna tiež radikálne zmenila svetový poriadok v Európe a na jej okraji. Prvá svetová vojna zničila nielen ľudské životy, ale aj tri ríše v Európe – Nemecko, [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 28269x
Priemerná čítanosť článkov: 3141x

Autor blogu

Kategórie