Založ si blog

Internet a spoločnosť

Dnes som sa nakoniec rozhodol pokračovať a vratil sa späť k svojim poznámkam. Nechcem písať veľa, ale myslím si, že mnoho čitateľov súhlasia s mojou mienkou.

 Pokiaľ viem, každý človek chce sa stať v tomto živote niečím, a aj keď sa mu občas v tom nedarí, všetko jedno stále pokračuje vo vere, že jedného dňa bude mať dobrú príležitosť realizovať tento svoj sen.

 Internet, naozaj, je môžné použivať ako prostriedok sebavyjadrenia pre tých,  ktorí z rôznych dôvodov nemôžu nájsť sami seba v reálnom živote, a niekedy sa stáva akorat tak, že práve ten Internet pomáha ľuďom nájsť si pravú cestu v živote.

 Je síce možné povedať, že osobná sloboda služí ľuďom pre to, aby oni mohli žiť nielen vo svoj prospech, ale aj v prospech iných ľudí. Bohužiaľ, nie každý si to uvedomuje, a preto je všade toľko problémov, ktoré niezriedka nie je možné úplne vyriešiť raz a navždy. Z tohto dôvodu často vznikajú rozpory a dokonca aj konflikty, čo ešte ďalej zhoršuje aj tak veľmi napätú situáciu v  spoločnosti.

 Môžno ľudia aj nedôkažú si vytvoriť dokonalý spoločenský poriadok, ale by oni mali vedieť, že všetky problémy sa dá najlepšie riešiť spoločne, aj keď to bude často priamo ovplyvňovať niekoho osobné záujmy.

 Takže úprimne dúfam, že aj ten Internet môže nám v tom poskytnúť veľkú pomoc.

 

 

Vražda Borisa Nemcova

28.02.2015

V centre Moskvy zastrelili známeho vodcu ruskej opozície Borisa Nemcova. Momentslne policajti hľadajú možných pacháteľov. Vyšetrovanie zatiaľ nemá žiadne údaje o jeho eventuálných vrahov, ruské médiá píšu, že to mohla býť vražda na objednávku. Jeho smrť potvrdil aj znamý ruský opozičník Iľja Jašin. Podľa predbežných údajov, Nemcov dostal 4-6 strelné rany. [...]

Krym sa vráti Ukrajine

10.07.2014

Autonómna republika Krym je neoddeliteľnou súčasťou ukrajinského štátu, takže prítomnosť štátných a politických inštitúcií Ruskej federácie na polostrove v demokratickom svete sa volá jednoducho – okupácia. Tzv. referendum, ktorého výsledkami bolo rozhodnutie o pripojenie Krymu k Ruskej federácie, sa konalo so značným porušením vôľi obyvateľov autonómie a [...]

Či sa opakuje rok 1914? | Joseph S. Nye

12.04.2014

V tomto roku spomíname si na výročie udalosti, ktorá zmenila beh modernej histórii. Prvá svetová vojna zničila asi 20 miliónov ľudí a silno preriedila celú generáciu európskej mládeže. Tato vojna tiež radikálne zmenila svetový poriadok v Európe a na jej okraji. Prvá svetová vojna zničila nielen ľudské životy, ale aj tri ríše v Európe – Nemecko, [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 28272x
Priemerná čítanosť článkov: 3141x

Autor blogu

Kategórie