Situácia na Ukrajine je stále ohrozujúca

8. marca 2014, dmytroshulha, Nezaradené

Chcem venovať dnes pár riadkov aktuálnej situácii na Ukrajine. Myslím, že hlavný problém je v tom, že Ukrajina leží akorat v stredu svetových geopolitických vplyvov, a preto dnes sa o nej všade toľko hovorí.

 Zaiste každý vie, čo môžu vzvolať tieto všetky údalosti, ale táto kríza môže ešte sa prehĺbiť,  čo bude viesť k adsolútne nepredvídateľným následkom.

 Ukrajina takmer neustále je v stave permanentnej krízy, čo mohli vždy využivať ľudia, ktorí tak či inak stále boli pri moci v tejto krajine. Ukrajinu po celú dobu sa snažíli rozdeliť na pol, a jej ľudí chcieli rozvesť do dvoch znepriatelených a bojujúcich táborov. Ale teraz, keď sa celá situácia tu dramaticky zmenila, a Ukrajina mohla by od nova prekvitať a stať sa vzorom pre nasledovanie, sú politici, ktorí sa snažia opäť vyvolať novú, ešte večšiú krízu, ktorá by, viac ako inokedy, vedla Ukrajinu v úplný chaos a nesla so sebou chudobu a utrpenie, a možno aj prívedla tento štát k absolútnemu krachu.

 Každá vojna má svoje negatívne výsledky, a keby všetsi častejšie si spomenali na minulosť, pravdepodobne  sa snažli vyriešiť akýkoľvek konflikt iba cestou diplomaticii a v súlade so zákonom.

 Teraz proti Ukrajine sa šíri rozsiahlá informačná vojna, a je to najhoršie, pretože takým spôsobom je ľahšie rozdeľovať ľudí a nastaviať ich proti sebe aby sa stali nezmieriteľných nepriateľmi.

 Ukrajinské vojenské jednotky na Kryme sú zatiaľ blokované ruskými vojakmi.

 Napriek tomu dúfam, že koniec koncom vyťazí rozvaha a svetu nebude hroziť nová tragédia, ktorá môže zobrať životy mnohých nevinných ľudí.

 S pozdravom, Dmytro Shulha, Dnepropetrovsk.