Založ si blog

Internet a spoločnosť

Dnes som sa nakoniec rozhodol pokračovať a vratil sa späť k svojim poznámkam. Nechcem písať veľa, ale myslím si, že mnoho čitateľov súhlasia s mojou mienkou.

 Pokiaľ viem, každý človek chce sa stať v tomto živote niečím, a aj keď sa mu občas v tom nedarí, všetko jedno stále pokračuje vo vere, že jedného dňa bude mať dobrú príležitosť realizovať tento svoj sen.

 Internet, naozaj, je môžné použivať ako prostriedok sebavyjadrenia pre tých,  ktorí z rôznych dôvodov nemôžu nájsť sami seba v reálnom živote, a niekedy sa stáva akorat tak, že práve ten Internet pomáha ľuďom nájsť si pravú cestu v živote.

 Je síce možné povedať, že osobná sloboda služí ľuďom pre to, aby oni mohli žiť nielen vo svoj prospech, ale aj v prospech iných ľudí. Bohužiaľ, nie každý si to uvedomuje, a preto je všade toľko problémov, ktoré niezriedka nie je možné úplne vyriešiť raz a navždy. Z tohto dôvodu často vznikajú rozpory a dokonca aj konflikty, čo ešte ďalej zhoršuje aj tak veľmi napätú situáciu v  spoločnosti.

 Môžno ľudia aj nedôkažú si vytvoriť dokonalý spoločenský poriadok, ale by oni mali vedieť, že všetky problémy sa dá najlepšie riešiť spoločne, aj keď to bude často priamo ovplyvňovať niekoho osobné záujmy.

 Takže úprimne dúfam, že aj ten Internet môže nám v tom poskytnúť veľkú pomoc.

 

 

Vražda Borisa Nemcova

28.02.2015

V centre Moskvy zastrelili známeho vodcu ruskej opozície Borisa Nemcova. Momentslne policajti hľadajú možných pacháteľov. Vyšetrovanie zatiaľ nemá žiadne údaje o jeho eventuálných vrahov, ruské médiá píšu, že to mohla býť vražda na objednávku. Jeho smrť potvrdil aj znamý ruský opozičník Iľja Jašin. Podľa predbežných údajov, Nemcov dostal 4-6 strelné rany. [...]

Krym sa vráti Ukrajine

10.07.2014

Autonómna republika Krym je neoddeliteľnou súčasťou ukrajinského štátu, takže prítomnosť štátných a politických inštitúcií Ruskej federácie na polostrove v demokratickom svete sa volá jednoducho – okupácia. Tzv. referendum, ktorého výsledkami bolo rozhodnutie o pripojenie Krymu k Ruskej federácie, sa konalo so značným porušením vôľi obyvateľov autonómie a [...]

Či sa opakuje rok 1914? | Joseph S. Nye

12.04.2014

V tomto roku spomíname si na výročie udalosti, ktorá zmenila beh modernej histórii. Prvá svetová vojna zničila asi 20 miliónov ľudí a silno preriedila celú generáciu európskej mládeže. Tato vojna tiež radikálne zmenila svetový poriadok v Európe a na jej okraji. Prvá svetová vojna zničila nielen ľudské životy, ale aj tri ríše v Európe – Nemecko, [...]

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 28303x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Autor blogu

Kategórie